Pagina's

zondag 9 juni 2013

expansiedrift

Heel lang geleden. En dan bedoel ik ook echt heeeel lang geleden, kwamen onze voorouders het water uit gekropen. Ze waren klaar voor een nieuw avontuur. Of ze waren die rimpelhandjes zat, dat kan natuurlijk ook. Hoe dan ook, vanaf dat moment waren we landbewoners. Vandaag de dag heersen wij zowel over het water, land en lucht. Echter wordt onze expansiedrift nog niet genoeg gevoerd en willen we over alles heersen. Daarom zoeken we het hogerop. Met dat hogerop bedoel ik het gebied buiten onze dampkring. We zijn er heilig van overtuigd dat daar planeten zijn die op onze aarde lijken. En mochten deze planeten bestaan, zullen we ze ongetwijfeld proberen toe te eigenen. Want zo zijn wij. We willen ons territorium uitbreiden en deze kent geen grenzen. Overal waar wij komen, planten we vlaggetjes als bewijs van onze aanwezigheid. Vlaggetjes die de meerderheid van de mensheid nooit live zal aanschouwen. Maar dat lijkt ons blijkbaar niks uit te maken.
Toch vind ik dat we een andere manier moeten vinden om ons territorium af te bakenen. Die vlaggetjes zijn echt zo 2012. Ik stel voor dat we de manier van de beesten volgen. Dieren bakenen hun leefgebied meestal af met hun eigen uitwerpselen. Heel milieubewust, vergeleken met al die plastic troep die wij achterlaten. Dus waarom nemen we dit voorbeeld niet over? Mensen zijn tenslotte net beesten. 

Zie je het al voor je? De eerste man op de maan. Terwijl de camera's draaien, komt Neil aan gezweefd. Pakt zijn krantje.. en laat zijn broek zakken... Kijkcijfers gegarandeerd als je het mij vraagt. 

neil armstrong
Bijschrift toevoegen

Geen opmerkingen:

Een reactie posten