Pagina's

zondag 12 mei 2013

Hulde aan de Moeder

Als er een ding is waarin de mens sterkt verschilt ten opzichte van dieren, zijn dat feestdagen. Ooit een miereneter kerst zien vieren? Of een ezel los zien gaan tijdens Chanoeka? Nou, ik niet.

Het is opvallend dat dieren wel vaak deel uitmaken van zulke bijzondere dagen. Kijk maar naar Pasen. Tegenwoordig staat daar onze Heere niet meer centraal, maar meneer Paashaas met zijn geverfde eieren. En wat dacht je van kerst? Daar ontleden we massaal konijnen, kalkoenen en herten. Dit  terwijl buiten hun soortgenootjes staan te rillen in de kerststal.
Tijdens andere nationale feestdagen trekken mensen massaal het land in om een lekker hapje te gaan eten. Ook zijn dierentuinen op zulke dagen zeer in trek. En raad eens wat je daar tegen komt? Dieren! Opgediend met een blaadje sla, of kauwend op een blaadje sla. Hoe dan ook, de confrontatie is niet te vermijden.

En nu is het moederdag.. Vandaag had ik de eer tientallen moeders blij te maken met heerlijke gerechten en drankjes (lang leve de Horeca).Gerechten deels bestaande uit dieren. Maar toch stonden deze vandaag niet centraal. Nee, vandaag stonden de moeders in de spotlights. Moeders die voor dag en dauw opstaan om het brood van hun kinderen te smeren. Moeders die precies weten hoe ze je favoriete trui moeten wassen (en strijken). Moeders die nog steeds je kamers schoonmaken (extra applausje voor hen). En moeders die er voor je zijn als je ze nodig hebt. Hulde aan alle moeders! Ook al gedraagt je ze zich soms als een beest, aldus je vader. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten